ДОВЕРИЕ, ОПИТ, УСПЕХ!
Имотите на Югозападна България

Имоти извън големия град - предимства и недостатъци

Имоти извън големия град - предимства и недостатъци

Населението в българските села се е увеличило с 200 хиляди души през последните две години, а прогнозата е, че през 2022 г. още около 90 хиляди българи ще се преместят за постоянно в селата. В селата около градовете търсенето на къщи вече надхвърля предлагането 10 пъти. Най- голямото предимство на имотите извън големия град е спокойствието. Това е нещо, което няма недостатък, който може да го изпревари. Търсени и предпочитани са близките села, които са с уредена инфраструктура, най- много до 30км  от големия град.

Те са предпочитани от  хора, които могат да си позволят личен транспорт. Не се предпочита от семейства с малки деца, не е удобно, няма училища, няма детски градини в селата. По- скоро се избират за почивка и малка част за основно живеене. Най- вече човек трябва да има желание и просто да изпитва вътрешна нужда и връзка с природата, за да се реши на такава крачка. Предимствата са неизброими. На първо място възможността спокойно да излезеш и да се движиш навън, на фона на всичко което се случва сега в държавата- с тази пандемия и с всички ограничения, които имаше.

Продължават да се търсят празни имоти, които да се застроят. Повечето, които купуват къщи са предимно млади хора, които имат възможности и търсят спокойствие в малкото населено място.

Други статии от Новини

Партньори

Агенция за недвижими имоти Сердика 1

Имотите на Югозападна България

ОФИС СОФИЯ
бул. Константин Величков 15

Понеделник — Петък - 09:00 - 18:00
Събота - 10:00 - 14:00

0878 485 556


serdika1.bg@gmail.com

ОФИС БЛАГОЕВГРАД
ул. Кръстьо Асенов № 4

Понеделник — Петък
08:00 - 17:00

0878 485 556


serdika1.bg@gmail.com

  Продай директно

Продажби

Наеми

Калкулатори

Кредитен калкулатор
Калкулатор нотариални такси

Полезно

Новини
Въпроси и отговори

Кариера при нас

Контакти

 
     
 
OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с Условията за ползване и Политиката на поверителност.
Повече за бисквитките може да прочетете тук